Omapärane sõprus: kodutu kass leidis seltsilise suure karu näol

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Folsom City Zoo Sanctuary / Facebook

Californias asuvas Folsom City Zoo loomaaias on mitmeid karusid, ent vaid Sequoial, vanal mustkarul ehk baribalil, on sõbraks kass.

Kodutu kass, kellele loomaaiatalitajad panid nimeks Little Bear ehk väike karu, ilmus loomaaeda mõned aastad tagasi. Keegi ei tea, kust kass tuli, ent ühel päeval hakkas ta karuaedikut külastama ning ei läinud sealt lõpuks enam kuhugi.

«Igal hommikul, kui me karudele toitu viisime, ilmus see kass eikusagilt välja ning hakkas samuti sööma,» sõnas vanemtalitaja Jill Faust. «Kui ta siin regulaarselt käima hakkas, hakkasime me tema jaoks välja jätma eraldi kassitoitu.»

Sequioa ja Little Bear, kelle kõrva peal on kastreerimise märk, jalutavad tihti üheskoos mööda aedikut ning jagavad üksteise eineid. Ebatavaline sõprus suure ja väikese looma vahel on külastajate seas suureks hitiks saanud, ent paljud neist on hirmul, et karu võib ühel hetkel kassi rünnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles