Video: hambavalu käes vaevlev amuuri tiiger tuli inimestelt abi küsima (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Siberian Times / Facebook

Venemaal Habarovski regioonis asuva Solonetsovi küla loomapäästjatel tuli hiljuti aidata amuuri tiigrit, kes end ühe maja ukse ette pikali oli visanud. Vabatahtlike sõnul olid loomal tõsised probleemid hammastega.

Kiskja tuli välja metsast ning sättis end ühe Solonetsovis asuva maja verandale. Majas elanud Aleksei Khaidejevil oli plaanis hommikul aeda tööle minna, ent ta ei saanud oma välisust avada, sest midagi suurt ja rasket hoidis seda kinni. 

Kui mees ust kõvemini lahti suruma hakkas, kuulis ta teiselt poolt urinat. Koheselt helistas Khaidejev päästekomandole, kes ei jõudnud väiksesse külla enne õhtupoolikut.

Tiiger uinutati ning viidi lähedalasuvasse amuuri tiigrite päästekeskusesse, kus veterinaarid avastasid, et loomal puudusid ülemised hambad ning tema igemed olid põletikulised.

Keskuse juht Sergei Aramilev sõnas, et tiiger on tõeliselt kurvas olukorras ning tema edasine saatus sõltub looma tervisest. Praegu on ta hambaoperatsiooniks vajaliku anesteesia jaoks liialt nõrk, ent ilma ravita ei ole tal tulevikus elulootust. 

«Kuigi tiiger tuli inimestelt abi paluma ja oli päästjate saabudes väga rahulik, ei lase ta meid endale ligi,» sõnas Aramilev. «Seetõttu peame me teda kaugelt süstima, kuid teeme kõik, mis meie võimuses.» Tiigrit toidetakse nüüd antibiootikume sisaldava hakklihaga, et tema tervist parandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles