Reisihimuline kakaduu põgenes kodust ja smugeldas end kruiisilaevale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ministry of Primary Industries, New Zealand / Facebook

Ühel Austraalia kakaduul õnnestus ette võtta unistuste kruiisireis, kui ta märkamatult laeva sisenes ning sellega siis vähemalt 2300 kilomeetrit kaasa sõitis. Kui jänest sõitev lind lõpuks avastati, paigutati ta väljaviskamise asemel hoopis luksuskajutisse.

Kakaduuliik, keda Austraalias tuntakse nime all galah, avastati alles siis, kui laev ajutiselt Uus-Meremaa lõunasaarel Milford Soundis peatus. Laevatöölised andsid reisijast teada Uus-Meremaa keskkonnaministeeriumile, kelle sõnul oleks võõrliigi vabastamine olnud ohuks saareriigi ökosüsteemile.

Seetõttu oli ametnikel kaks valikut – lind kas vangistusse jätta või magama panna. Nad otsustasid esimese kasuks ning kakaduu viidi ühte laeva luksuskajutitest, et kruiis jätkuda saaks. Laeva ohvitseridele anti käsk lindu regulaarselt vaatamas käia ja tema eest hoolitseda ning ta ei tohtinud kajutist mitte mingil juhul lahkuda.

Kakaduu naha alt leiti ka mikrokiip ning sealt leiduva info põhjal elavad tema omanikud Austraalias asuvas Brisbane'is. Laev peaks Austraaliasse tagasi jõudma käesoleva nädala jooksul ning pärast seda, kui seiklejast linnuke on läbinud veterinaarkontrolli, viiakse ta tagasi koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles