Eesti varjupaikadest on uude koju läinud maagiliselt suur arv loomi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg Jeta.
Kassipoeg Jeta. Foto: Urmas Luik

Kui Varjupaikade MTÜ tähistas oma kümnendat tegevusaastat möödunud aasta alguses, siis nüüd jõuti kümnega algava maagilise numbrini ka koduleidjate poole pealt. Eile läks uude koju kassipoeg, kellest sai kümnetuhandes varjupaigatolmu jalgadelt pühkinud loom.

«Aasta-aastalt on kasvanud inimeste teadlikkus ning üha enam soovitakse kodu pakkuda just varjupaigas uut võimalust ootavale loomale,» sõnas Triinu Priks, Varjupaikade MTÜ üldjuht. «Prognoosisime selle maagilise piirini jõuda meie organisatsiooni üheteistkümnendaks sünnipäevaks, 21. veebruariks, kuid jaanuarikuu on olnud meeldivalt töine.» 

Au olla kümnetuhandes Varjupaikade MTÜ kaudu uue kodu leidnud loom sai osaks kass Jetale, kes läks koju Pärnu varjupaigast. «Kuulutuse leidsime Facebookist ja huvi tekkis kohe. Tahtsime enda eakale kassile seltsilist ja mängukaaslast ning tundus õige võtta loom varjupaigast», ütles uus omanik Brigita Kasemets. Kolmekuust kassipoega ootavad kodus ees 10-aastane kass ning kolm koera.

Varjupaikade MTÜ on oma seitsme varjupaigaga suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon Eestis. Varjupaigad töötavad «kaks ühes» põhimõttel — olles kohalike omavalitsuste koostööpartneriks inimeste ja loomade turvalisuse tagamisel, püüdes loomi ning pakkudes neile peavarju seaduses ette nähtud kaks nädalat, et seejärel muutuda päästekeskusteks, kus otsitakse annetajate toel loomadele, kelle endist omanikku ei ole võimalik kindlaks teha, uusi kodusid. 

Tänaseks on organisatsiooni koondunud seitse kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Läänemaa, Pärnu, Tallinn, Valga, Viljandi, Virumaa ja Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles