Päevakäpp: täht Eestimaa südamest vajab kodu, kus särada

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja/Facebook

Tähte on paariaastane kassike, keda märgati ringi liikumas Türil tööstusangaari läheduses ja õige pea tõi kassike sinna 4 poega. Töölised võtsid pesakonna enda hoolde, pojad kasvasid ning sügise hakul oldi mures — mis pesakonnast saab?

Head inimesed koos Pesaleidjaga leidsid kassipoegadele kodu, ent ootamatult selgus, et vabakäigul olnud emakass oli uuesti tiine, ja õige pea oligi tal uus pesakond — 7 poega! Õnneks leidus hea inimene, kes võttis Tähte koos vastsündinutega enda juurde. Algul kahises kassike iga liigutuse peale, kuid tegelikkuses on tegemist äärmiselt malbe ja tubli kassiemmega. Ta pesi iga päev 14 silma, 28 käpakest ja kasvatas üles teise pesakonna. Tänaseks on seegi ajalugu: kassipoegadele on kodud leitud ja Tähte ise, nüüd juba steriliseeritud, terve ja rõõmus, kolis uude hoiukoju, heade mõtete linna Tartusse. 

Tähte sobib rahulikumale perele, ka vanemale inimesele seltsiliseks. Ta on tõsine, tasakaalukas, ei kräunu, aga lööb kõvasti nurru ja on väga asjalik ning rahulik kaaslane. Nüüd, kui Tähte enam poegade pärast muretsema ei pea, on temas ärganud soov mängida ja inimesega suhelda. Tähtele sobiks hästi ka maakodu, kus oleks võimalus õues käia. Kiisu elu pole seni kerge olnud, aga ta on vapralt hakkama saanud ja nüüd soovime leida talle peret, kes temast hooliks ja pakuks kodusoojust ning armastust.

Kui oled valmis aitama sel imetoredal kiisul unustada esimeste eluaastate vintsutused ja kinnitada tema usku inimese headusesse, siis palun täida Pesaleidja kiisuvõtja ankeet ja hoiukodu kutsub su külla! Kõikidele lisaküsimustele vastab meelsasti Tähte agent kassitoas, kellele saad kirjutada aadressil kylli@pesaleidja.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles