Humoorikas video: illegaalsest immigrandist elevant jalutab rõõmsalt läbi piiripunkti

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hiinas Yunnanis asuva piiriületuspunkti turvakaamera objektiivi ette jäi möödunud laupäeva varajastel hommikutundidel tõeliselt ootamatu külaline. Nimelt oli üks elevant otsustanud külastada Laost ning astus selle jaoks suurima südamerahuga üle piiripunkti tõkete.

Metsik Aasia elevant oli üllatuseks tööpostil olnud piirivalvuritele ning vaid minutid pärast looma ilmumist jõudsid kohale sõdurid, kes teda taskulampe kasutades otsima hakkasid. Elevandist teavitati ka piiripunkti lähedal elavaid inimesi ning kaks tundi hiljem ilmus loom taas ise välja, ületas piiri ning kadus sinna, kust ta esialgu tuli.

«Kuna praegu on talv ning elevantide elukohad ei paku palju toidupoolist, näeme me neid loomi tihti ümbritsevates külades toitu otsimas,» sõnas piiripunktis töötav sõdur Li Zhifu. Mees lisas, et kuigi elevandi piiripunkti läbimine oli paras üllatus, ei teinud ta kellelegi ega millelegi liiga ning on elusa ja tervena oma kodukohas tagasi.

Aasia elevandid on Hiinas looduskaitse all ning Yunnani provintsi troopilistes vihmametsades elab praegu umbes 300 isendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles