Pariisi loomaaias pääses aedikust põgenema paavianikari

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guinean paavian Pariisi loomaaias
Guinean paavian Pariisi loomaaias Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Pariisi äärelinnas Vincennes'is asuvas loomapargis läks lahti kaos pärast seda, kui 52 paaviani oma aedikust välja pääsesid ning jooksu panid.

Samal ajal, kui loomaaiatalitajad paaviane kätte saada üritasid, evakueeriti kõik külastajad, politseinikud sulgesid ümberkaudsed tänavad ning võtsid seejärel kohad sisse loomaaia ümber.

Kokku põgenes 52 paaviani, kes kogunesid loomaaaias asuva monumendi Grand Rocher ümber ning ronisid selle otsa. Mõne tunniga saadi suurem osa loomi kätte.

Loomaaia esindaja sõnul ei puutunud paavianid inimestega kokku ning jäid kohtadesse, kuhu külastajatel ligipääs puudus. Inimesed evakueeriti loomaaiast ettevaatusabinõuna, sest paavianid käituvad ettearvamatult ja seda eriti stressiolukordades. Talitajad pole siiani kindlad, kuidas paavianid põgenema pääsesid.

Grand Rocher, mis tõlkes tähendab suurt kivi, on kõrget kaljut meenutav ehitis, mida peetakse loomaaia sümboliks. «Kalju» peidab enda sees kahte veehoidlat ning selle disain üritati sobitada ülejäänud loomaaiaga, mis on püütud teha võimalikult looduslähedaseks.

Pariisi loomaaed, taustal Grand Rocher
Pariisi loomaaed, taustal Grand Rocher Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles