Suhtedraama lõvikarjas: emasloom tegi teda petnud isalõvile tuule alla

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Internetis on ringlemas video emalõvist, kes nalja ei mõista — kui tema karja juhtiv isalõvi teise emasloomaga paarituda otsustas, näitas pahane lõvidaam petjale koha kätte.

Videost saab näha, et kuigi isalõvi Aslan käpaga emast Fondat lööb, ei tagane viimane sentimeetritki ning läheb selle peale veelgi tigedamaks ja jagab Aslanile mitu head käpahoopi. Kuigi konflikti põhjust ei ole kaamerasse jäädvustatud, võib arvata, et Fonda oli kade karja teise emalõvi Suzie peale, kellega Aslan paaritus. 

«Kaks emalõvi, Fonda ja Suzie, kolisid meie juurde hiljuti,» sõnas Lõuna-Aafrika Vabariigi lõvide varjupaiga GG Conservation Lion Reserve & Sanctuary talitaja Suzanne Scott. «Kui lõvid moodustavad uue karja, panevad nad kohe paika hierarhia. Kuna Fonda on kahest emalõvist domineerivam, muutus ta tõenäoliselt Suzie peale kadedaks.»

Scott lisas, et kuigi võib tunduda, et Fonda tegi Aslanile kõvasti haiget, siis tegelikult see nii ei olnud. «Ainus asi, mis võitluses tõenäoliselt haiget sai, oli Aslani eneseväärikus,» naljatas talitaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles