Ajupõletikuga koerake vajab operatsiooni kulude katmiseks inimeste abi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Eelmise aasta lõpus leidis läbi Eestimaa Loomakaitse Liidu endale uue kodu Yorkshire'i terjer Marusja, kelle nägemine oli suures osas kadunud. Koera eelmine omanik arvas, et talle pimedat koera vaja pole, sest arstikulud oleksid  suured olnud ja nii otsustas ta koera magama panna, ent Loomakaitse Liit võttis loomakese enda hoole alla.

Koer, kelle uueks nimeks sai Mia Sofia, sai oma uue perenaise juures tunda tõelist kodusoojust ja suurt armastust. Temata ei tehtud sammugi ja loom võeti igale poole kaasa. Enne loovutamist diagnoositi Mia Sofial süvenev silmahaigus, mis oleks lõppenud täielikult nägemise kaotusega. Uus pere oli sellega arvestanud. Koera veidi tuikuv tagaosa arvati olevat koordinatsioonihäire just nägemise kaotuse tõttu ja rohkemat ei uuritudki.

Möödunud nädalavahetus muutus aga uue pererahva jaoks õudusunenäoks, kui Mia Sofia enam üldse normaalselt liikuda ei saanud ja tagakehaga ainult mööda tuba lohises. Esialgu arvati, et libe põrand mängib selles rolli, kuid ka peale vaiba paigaldamist olukord ei muutnud ja kõndimine muutus üha vaevalisemaks.

Koerale saadi aeg neuroloogi juurde ning täpse diagnoosi panemiseks oli tarvis teha magnettomograafia uuring ja võtta ajukoe vedelikku. Arsti kahtlus sai kinnitust — tegemist on ajupõletikuga ja koheselt oli tarvis alustada raviga, et loom terveks saaks. Ka silmade olukord võib olla põhjustatud just sellest haigusest. Silmapõhjad pole veel aga sedavõrd moondunud, et nägemine ei taastuks ning endiselt püsib lootus, et koer võib taas nägema hakata.

Kuna uuel perel pole suure kliinikuarve tasumiseks finantse kusagilt võtta. Iga selline keeruline juhtum lööb liidu pangaarvele korraliku augu ja ilma lahkete annetajateta nad aidata ei saaks.Praeguseks on kliinikuarve juba ületanud 500 euro piiri. Sellele lisanduvad ravimid, kordusvisiidid ja muu koera seisukorra parandamiseks vajalik. Koeral on suur võimalus terveks saada, nägemine tagasi saada ja elada pikk ja õnnelik elu uues kodus.

Mia Sofiat saab aidata, kandes toetuse pangakontodele:

Selgitusse «Mia Sofia»

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Ning annetustelefonidel 9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-) 

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu. Pangakontodele annetades laekub raha koheselt, helistades alles järgmisel kuul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles