Kivilahmakate vahele kukkunud kutsika aitamiseks korraldati ootamatult pikk päästemissioon

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANIMAL WARRIORS INDIA/CATERS NEW/Caters News Agency/Scanpix

Loomapäästeorganisatsioon Animal Warriors India kutsuti vana-aastaõhtul appi suurte kivide vahelisse lõhesse kukkunud kutsikale. Kahtlemata ei osanud päästjad ennustada, et loomakese aitamisele kulub terve uue aasta algus.

Kui loomapäästja Pradeep Nair ja tema meeskond kohale jõudsid, oli kuuvanune kutsikas kivide vahel veetnud juba kümme tundi. Esialgu proovisid vabatahtlikud kutsikat telefonist koerte häälitsusi mängides liikvele meelitada, ent arglik loom ei olnud nõus astuma ei ühes ega teises suunas. 

Ainsaks variandiks oli kividesse piisavalt suur avaus teha ning päästjad hakkasid neid vasarate ja raudkangidega lõhkuma, püüdes vältida kivitükkide kutsika peale langemist. Pärast 30-tunnist vaevarikast tööd oli kivist lahti murtud vaid väike tükk ning kohale toodi kivipuur, et kutsikas lõplikult välja saada,

2. jaanuari hommikul jõuti viimaks punkti, kus päästjatel õnnestus püüdmispüünis kutsika kaela ümber kinnitada ning loomake välja tõmmata. «Tegu oli väga keerulise olukorraga,» sõnas Nair pärast päästemissiooni lõppemist. «Esialgu ei olnud kutsikas meie jaoks nähtavas kohas, me kuulsime vaid tema niuksumist.» 

Kutsika päästmise kallal töötas vahetustega kaheksa inimest ning töö lõppedes olid neist paljude käed ja sõrmed väiksemaid vigastusi ja haavu täis. Nairi sõnul oli kutsikas veepuuduses ning üpriski külmavõetud, ent nii koerake kui tema ema viidi kohalikku loomakliinikusse, kus nende eest hoolitseti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles