Tõeliselt nunnu londike: Belgias sündis imearmas elevandibeebi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Planckendael / Facebook

Belglastel on põhjust rõõmustada, sest 13. jaanuari esimestel tundidel nägi ilmavalgust armas elevandibeebi. Antwerpeni lähedal asuva Plackendaeli loomaaia uusim asukas kaalus juba sündides sada kilogrammi.

Elevandibeebi sugu pole veel teada, ent talitajate sõnul on suure tõenäosusega tegu poisslapsega. Tema ema Kai-Mooki jaoks on tegu esimese järeltulijaga ning poeg on vägagi jõudsalt kasvanud.

Kai-Mooki tiinus kestis kokku 630 päeva ning peagi pärast sündi tõusis pisike elevant juba jalule. Talitajad loodavad, et ühel päeval saab temast hindamatu abiline Aasia elevantide päästemissioonis. 

Loomaaia koordinaatori sõnul on kõik töötajad elevandi sünni üle väga õnnelikud ning väike elevant hakkab koos kasvama jõulude ajal sündinud elevandiplika Sukiga.

Antwerpeni loomaaed annab oma elevantidele aasiapärased nimed — Kai-Mook tähendab pärli ning Suki armastusväärset. Uue elevandipoja nimi lastakse välja pakkuda loomaaiakülastajatel ning see peab algama t-tähega.

Looduses elavad Aasia elevandid India ja Nepaali ning Borneo vahelises piirkonnas. 1986. aastast alates on nad ohustatud liikide nimekirjas ning viimase 60–75 aasta jooksul on nende populatsioon kahanenud vähemalt 50 protsendi võrra. 2003. aasta andmetel elas looduses 41 000 – 52 300 isendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles