Internetisensatsioonist kass teenis kohtuvõiduga suure rahasumma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grumpy Cat
Grumpy Cat Foto: David McNew/Reuters/Scanpix

Californias elav Tardar Sauce on kahtlemata üks maailma kuulsamaid kasse. Grumpy Catina tuntud kassi omanikud said hiljuti üüratu rahasumma firmalt, kes kassi nägu kasutades autoriõigusi rikkus.

Grumpy Cat sai maailmakuulsaks tänu oma püsivalt torssis näoilmele ning ta on osalenud lugematutes telesaadetes, mänginud jõulufilmis ja andnud oma näo mänguasjadele ja riietele. 

Hijuti andsid kassi omanikud kohtusse aga kohvifirma Grenade, kellega neil varasemalt 150,000-dollariline leping oli sõlmitud. Lepingu järgi võis Grenade välja anda kohvijooki nimega Grumppucino, mille pudelitel ja topsidel ilutses kuulsa kassi nägu ja nimi. Grumpy Cati omanike sõnul rikkus Grenade aga lepingutingimusi, paisates müügile t-särgid ja kohvioabrändi, mida kassi näo abil reklaamiti. 

Firma aga asjaga nõus ei olnud ning andis kassi omanikud omakorda ise kohtusse väites, et nad ei olnud Grumppucinole sotsiaalmeedias piisavalt reklaami teinud ja kass ei astunud üles filmis Hollywoodi kuulsuste Will Smithi ja Jack Blacki kõrval.

California föderaalkohtu kohtunik otsustas lõpuks siiski kassi kasuks ning nüüd on Grenade kiisukese omanikele kohustatud maksma 750,000 dollarit ehk üle 600,000 euro. Uudisteväljaande Courthouse News kohaselt toodi viieaastane kass esialgu küll kohtumajja, ent otsuse väljakuulutamise ajal kiisu kohal ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles