Juuksevärviga lillaks toonitud koer sattus surmasuhu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pinellas County Animal Service / Facebook

Florida loomakaitsjad avalikustasid selle nädala alguses šokeeriva juhtumi koerakesest, kelle omanik oli otsustanud tema peal inimestele mõeldud juustevärvi kasutada. 

Pinellase maakonna loomapäästjad jagasid lugu Facebookis, hoiatades inimesi, et sellised värvid ei ole mõeldud loomade peal kasutamiseks ning võivad neile põhjustada nii sisemisi kui ka välimisi vigastusi.

Koer Violet jõudis loomapäästjate hoole alla kolme kuu eest kohutavas seisus — tema silmad olid kinni paistetanud, nahal keemilised põletusarmid ning loom oli jõuetu. Loomaarstid andsid Violetile vedelikke, pesid õrnalt maha nii palju värvi kui võimalik ning katsid koera keha sidemetega. 

«Seejärel ei olnud meil teha muud, kui oodata,» sõnas üks koera aidanud veterinaaridest. «Meie kõigi üllatuseks elas Violet öö üle, oli juba erksam ning soovis inimeste tähelepanu.» Kui veterinaarid koera karva maha ajasid, paljastusid selle alt suured ja valusad haavandid, ent vaatamata läbielatud õudustele hakkas Violet jõudsalt paranema.

Violet võttis loomakliiniku üle. Ta käis maja peal omatahtsi ringi ning jalutas loomaarstide sabas, et neilt hellitusi lunida. Oli selge, et koerake oli terveks saamas ning ta tahtis sellest kõigile teada anda. Koera lugu lõppes kõige halva kiuste õnnelikult ning ta leidis endale perekonna, kes tema eest hästi hoolitseb. Loomakliiniku töötajad panid aga inimestele südamele, et loomadele mitte mõeldud toodete kasutamine võib neljajalgsete elud ohtu seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles