Video: ülikuumad temperatuurid sunnivad koaalasid inimestelt vett paluma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bubba's Cycling Tours / Facebook

Austraalia suvi on endaga kaasa toonud kõrge kuumuse, millest pole mõjutamata jäänud ka neljajalgsed. Koaalad on taas jõudnud punkti, kus neil tuleb vee saamiseks pöörduda inimeste poole.

Jalgrattur Matt Sully oli parajasti Adelaide Hillsi piirkonnas sõitmas, kui ta sattus peale ühele ääretult janus koaalale. «Hillsis oli täna niivõrd palav, et koaalad hakkasid inimestelt vett paluma,» kirjutas Sully Facebookis, lisades juurde ka video loomakesega kohtumisest. «See väikemees oli niivõrd janune, et tühjendas pea terve mu pudeli.»

Koaalad saavad oma veevarud tavaliselt kätte eukalüptilehtedest, ent Austraalia kuumad suved kuivatavad lehed tihtipeale ära. Eelmisel nädalal tabas Adelaide'i kuumalaine ning temperatuurid tõusid 42 plusskraadini. 

Koaalade jaoks ei jäägi selliste kuumakraadide juures üle muud, kui veeallikaid leida. Austraalias on praegu plaanis projekt, mis riigi lõunaossa spetsiaalselt neile loomadele mõeldud joogipurskkaevud tooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles