Viraksaare tulekahjus perest ilma jäänud koer vajab hädasti heade inimeste abi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit/Facebook

Eile hommikul said päästjad väljakutse Paide lähedal asuvasse Viraksaare külla, kus põles elumajana kasutuses olnud suvila. Hoonest toodi elusana välja vaid koer, kes jäi tuleleekide tõttu ilma nii peremehest kui ka kahest teisest neljajalgsest sõbrast. 

««Tule ruttu minu juurde! See «tulekahjukoer» oksendas ja kukkus kokku! Vii ta ruttu kliinikusse! Ma ise ei saa, sest auto on katki!» vuristas Järvamaa piirkonnajuht Karme Reiljan sõnu justkui kuulipiduja kuule,» kirjutas Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis.

Peagi oli õnnetu koer Valneri autos ning koos võeti suund Loomade Kiirabi Kliiniku suunas. Valneri sõnul oli olukord trööstitu: «Koer, kelle nime ma veel ei tea, puges hirmunult istme vahele peitu. Silmavalged puha punased. Auto täitus tasahilju suitsusauna meenutava lõhnaga.»

Hommikul kella 11 paiku anti päästjatele teada, et Viraksaare külas põleb suvila. Vaatamata kiirele tegutsemisele ei õnnestunud päästa seal elavat 63-aastast meest ning ühte kassi ja ühte koera. Teine majas elanud koer on nüüd loomaarstide järelvalve all. 

«Ilmselt hakkame sellele koerale koheselt peale paranemist ka uut kodu otsima, sest eraklikul omanikul polevat lähedasi olnud,» kirjutas Valner. «Kellele see tõelise ime läbi pääsenud tegelane aga juba hinge pugeda jõudis ning ehk koju uueks lemmikuks sobib, siis pidage rahus plaani ja andke ka Eestimaa Loomakaitse Liidule teada telefonil 53230230 või info@loomakaitse.eu.»

Koerakese ravi saab toetada aga pangaülekandega: 

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Ning annetusnumbritel 9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-) 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles