Video: vaata, kuidas Soome hiidpandapaaril oma uues kodus läheb

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyry oma vanas kodus, Hiinas Sichuani provintsis
Pyry oma vanas kodus, Hiinas Sichuani provintsis Foto: Xue Yubin/imago/Xinhua/Scanpix

Soome uudistekanal MTV Uutiset võttis ette külastuse Ähtäri loomaaeda, et näha, kuidas on möödunud hiidpandade Lumi ja Pyry esimesed päevad oma uues kodus.  

Senised Soomes oldud kuus päeva on pandapaar veetnud siseruumides karantiinis ning sinna jäävad nad kokku kuuks ajaks. Esimesed tiirud välisaedikus on planeeritud 17. veebruari peale ja siis on mõmmikuid lõpuks võimalus näha ka loomaaiakülastajatel.

Pandade talitaja Anna Palmrothi sõnul on karud oma uue elukohaga üllatavalt hästi harjunud. «Keskkonnavahetuse puhul tuleb alati üllatusteks valmis olla ning veenduda, et loomad korralikult kohanevad,» rääkis Palmroth. «Pandad on oodatust paremini hakkama saanud, nad uurivad huviga oma ruumides ringi ja mängivad rõõmsalt.»

Palmroth kinnitas ka, et pandad söövad isukalt ja see on hea märk sellest, et kohanemisraskusi ei tohiks loomadel tekkida. Tõeliseks meelelahutajaks on Lumi, kes naudib väga vees istumist ning Palmrothi sõnul on seda tõeliselt tore jälgida.

Videot pandade toimetamisest vaata MTV kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles