Pühendunud mees on oma kaduma läinud koera leidmiseks ette võtnud ekstreemseid meetmeid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

46-aastane inglane Stuart Smith on näide tõelisest pühendumusest — oma kolm kuud tagasi kaduma läinud kutsa leidmiseks on mees muuhulgas roninud kirikutorni otsa ning nuusutanud koerte väljaheiteid.

Essexis elava Smithi sõnul ei lõpeta ta enne, kui tema üheaastane Leonbergeri tõugu koer Kahn taas turvaliselt kodus on. Smith ning tema elukaaslane Sharron on oma elud koera nimel täielikult ootele pannud ning Kahni kadumisest saadik on nad kogu oma aja otsingutele pühendunud. 

Koera leidmiseks ei pelga Smith kasutada abinõusid, mis ulatuvad kohati lausa ekstreemsustesse. Muuhulgas on mees kaamerat seljas kandes roninud kirikutorni tippu, maganud oma maja lähedal metsas ning nuusutanud isegi teiste koerte väljaheiteid lootuses Kahni lõhn ära tunda. 

Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

«Ma olen kasutanud kõikvõimalikke vahendeid Kahni leidmiseks,» ütles Smith. «Ent kui kellelgi on mõni uus idee, proovin selle kahtlemata läbi.» Mehe sõnul on Kahn talle väga armas ning peres olnud kutsikaeast saadik. Ta lisas, et koer oli talle kui lapse eest ning tema kadumine on tõeliselt muserdav.

«Mõned inimesed peavad mind kahtlemata hulluks, ent palju rohkem on inimesi, kes mind aitavad,» kinnitas Smith. Praeguseks võib koer juba sadade kilomeetrite kaugusel olla, ent Smith usub, et Kahn ei ole siiski lähiümbrusest lahkunud: «Ma olen sajaprotsendiliselt kindel, et ta on läheduses, sest varasemate otsingute käigus leidsin ma käpajälgi, mis tõenäoliselt talle kuulusid.»

Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

Mehe kinnitusel kontrollib ta üle kõikvõimalikud vihjed seni, kuni on kindel, et tegu pole tema koeraga. Ta on teavitanud nii kohalikke raudtee- kui ka sadamatöölisi, avanud Kahni leidmiseks Facebooki-lehe ning palunud sõna levitada ka kuulsustel. Kohalikud ärid aitavad inimesi innustada, pakkudes Kahni otsingukuulutusi kaasas kandvatele inimestele allahindlusi ning tasuta teed ja kohvi. 

Smithi entusiasm koer leida ei ole tema enda sõnul kuhugi kadunud ning ta alustab igat päeva innukalt. «Juhtunut on raske läbi elada nii mul kui mu elukaaslasel ning see on meile kaasa toonud palju pisaraid, sest Kahn on meile kui lapse eest ning teeb kõike koos meiega.» sõnas Smith. «Ma luban, et kui ma ta lõpuks leian, korraldame me talle suure peo.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles