Imearmas video: pisike punane panda püüab loomaaias pilke

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Perth Zoo / Facebook

Austraalias Perthi loomaaias sündinud pisike punane pandapoeg pidi hiljuti läbima oma esimese arstliku ülevaatuse. Kindlasti ei üllata kedagi fakt, et loomake nägi seda tehes tõeliselt armas välja.

Loomaaiatalitaja Marty Bolandi sõnul oli pandapoja sünd tõeliselt rõõmustav ning ta on 1997. aastast alates 19. loomaaias sündinud punane panda. 

«Täna läbis pandapoeg meie veterinaaride käe all oma esimese arstliku ülevaatuse,» rääkis Boland. «Üle kontrolliti tema kehakaal, silma, hambad ja kõrvad ning me püüame talle ja ka teistele punastele pandadele luua parimad võimalikud elutingimused.»

Pandapoja sünd langes kokku veel kuue punase panda saabumisega Perthi loomaaeda. Pandad päästeti metsloomaäritsejate käest Hiina ja Laose piiril, ent kolm neist surid veel samal ööl stressi ja haiguste tagajärjel.

Punased pandad on ohustatud liigi staatuses, sest nende elupaikadeks olevaid metsi Himaalaja mäestikus raiutakse maha. Samuti on loomadele ohuks illegaalsed äritsejad, kes pandapojad nende pere juurest ära võtavad ja eksootilisteks lemmikloomadeks müüvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles