Aita aidata! Õnnetusse sattunud metsloomad ja -linnud vajavad heade inimeste toetust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õnnetusse sattunud metsloomad ja -linnud vajavad tihti inimeste abi. Eesti Metsloomaühingu vabatahtlikud ravisid terveks kodukaku ning nende juures on hetkel talvitumas ja vigastusest taastumas ka herilaseviu, kuid metsikute lindude ja loomade aitamine sõltub vaid vabatahtlikest annetustest, mis seab abi andmisele piirid.

Eesti metsloomakaitsjate hoole alla tuuakse pidevalt loomi ja linde, kes on looduses viga saanud. Hetkel on nende juures ülimalt raskest vigastusest taastumas kodukakk. Lind oli olnud pikalt söömata ja tugevas vedelikupuuduses ning selgus ka kurb tõsiasi, et õnnetuse tagajärjel oli ta jäänud pimedaks.

Tõenäoliselt auto ette jäänud kakk on nüüd raskest õnnetusest korralikult taastunud ja õpib taas lendama. Tänu ravile taastus ka linnu nägemine ning peagi lastakse ta taas vabasse loodusesse.

Samuti on metsloomakaitsjate juures ravil lind, keda looduses tihti ei kohta. Herilaseviu, kes sarnaselt kodukakule auto ette jäi, oli loomapäästjate üks raskemaid juhtumeid. Lisaks põlveliigese vigastusele oli tal ka peapõrutus ning päästjate hoole alla jõudes oli ta väga nukras olukorras. Ka herilaseviu on korralikult paranenud ning kevadel saab ka tema metsa. 

Mõlema linnuliigi toidulaud on vägagi spetsiifiline ning seetõttu tuleb nende söök neile spetsiaalselt kasvatada. Nii saab kodukakk maiustada hiirtega ning herilaseviu vakladega. Toit ja ravimid on väga kulukad ning Eesti Metsloomaühing saab oma tööd teha tänu lahketele annetajatele, kelle abiga on lindude taastusraviks ehitatud korralikud puurid.

Metsloomi ja -linde saad toetada annetades pangakontole Eesti Metsaloomaühing EE952200221067573100

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles