Humoorikas segadus Pärnus: mures inimesed otsivad külmetava «papagoi» omanikke

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siidisaba
Siidisaba Foto: SCANPIX

«Pärnus /---/ on märgatud külmetavat linnukest – kellelgi papagoi kaduma läinud,» kirjutati eile Märgatud Pärnus Facebooki-lehel. «Aitame linnukese koju sooja!»

Tähelepanelikud internetikasutajad aga märkisid üsna kiirelt, et tegemist pole sugugi mitte papagoiga, vaid hoopis siidisabaga, keda külmade ilmade saabudes Eestis üsna sageli kohata võib. Ja et tegemist on linnuga, kes eelistabki toasoojale miinuskraade.

«Kena tuvi,» kirjutas ka üks naljahammas, samas kui teine lisas: «Varsti on tuvid ka papagoid. Krokodillid kodutud koerad, tarantlid hamstrid.»

Lehel märgiti ka, et tegemist on ehk purjus tuviga, kes end siidisabaks joonud.

Tiit Hunt on RMK kodulehel kirjutanud, et seda tõepoolest siidisabade kohta sageli arvatakse: «Teiste lindudega võrreldes on siidisabal vilgas seedesüsteem ning väga lühike soolestik, mis on kohastunud saama karmides oludes kiiresti vajalikku energiat käärinud alkoholisisaldusega marjadest. Sellepärast arvataksegi, et linnud on käärinud marjade söömisest purjus. Tavatu julgus, sagedased lennud vastu aknaklaase ja kentsakad akrobaatilised manöövrid viljade hankimisel võivad küll sellele viidata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles