Video: maastikupõlengu sümboliks saanud jänes lasti taas vabadusse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /©The Image Works / TopFoto/Scanpix

Möödunud aastal kaose põhjustanud California maastikupõlengu tuntuimaks näoks on kahtlemata jänes, kelle elu päästis mööduma juhtunud noormees. Tugevalt põletada saanud jänes taastus läbielamistest möödunud nädala alguseni ning lõpuks oli käes aeg loomake taas loodusesse lasta.

California metsloomakeskus, kus jänese põletushaavu raviti, jagas eelmisel kolmapäeval Facebookis videot looma vabastamisest.

«Kuna tuli oli hävitanud jänese elupaiga, ei saanud me teda sinna tagasi viia,» seisis video juures olevas postituses. «Seetõttu vabastati ta lähedalasuvas piirkonnas, kus on piisavalt toitu, vett ning peidupaiku.» Loomapäästeorganisatsioon lisas, et kuigi jänese kõrvad ja käpad said põletada, on need ilusti taastunud ning loomal säilis kuulmis- ja liikumisvõime.

Jänes sai rahvusvaheliselt tuntuks pärast seda, kui video talle appi tõtanud noormehest internetis levis. Jänese päästja, 21-aastane Caleb Wadman, oli autoga parajasti tuleleekide lähistelt möödumas, kui hättasattunud jänest märkas.

Päästemissioon sai meedialt ja loomakaitsjatelt suuresti positiivset vastukaja, ent oli ka kriitikuid, kelle arvates oli Wadmani käitumine ebavajalik, sest häiris metslooma elu. California metsloomakeskuse loomaarstid kinnitasid aga, et Wadmani otsus oli ainuõige ning jänese vigastused vajasid tõepoolest meditsiinilist abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles