Tore vaatepilt: seljal istuvate lindudega antiloop meenutab ogalist dinosaurust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Afjal Khan/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Nilgai antiloobid ja mainalinnud moodustavad sümbiootilise paari. Lisaks üksteise aitamisele pakuvad nad turistidele ning teistele loodusnautlejatele ka humoorikaid vaatepilte.

India metsloomapargi giid ja fotograaf Afjal Khan jäädvustas mainasid ja antiloope piltidele ning leidis, et vaatepilt meenutab veidi stegosauruseid, kes on tuntud suurte seljaogade poolest.

Illustratsioon Londoni loodusloomuuseumist — esiplaanil stegosaurus.
Illustratsioon Londoni loodusloomuuseumist — esiplaanil stegosaurus. Foto: Bob Nicholls/AP/Scanpix

Antiloopide ja mainade suhe on tõepoolest neile mõlemale kasulik. Nimelt saavad antiloobid tänu sulistele sõpradele lahti kirpudest ja muudest parasiitidest, kes nende kehal elutsevad. Mainade jaoks on see omakorda aga suurepärane pidusöök ning nii võibki neid tihti hulgi antiloopide seljas istumas näha. 

«See paar on minu jaoks ideaalne näide looduses leiduvast sümbioosist,» sõnas Khan. «Need on kõigist minu pildistatud fotodest mu lemmikud ning võimaldavad mul rohkem teada saada loomade käitumisest ja sellest, kuidas nad üksteise olemasolust kasu saavad.» Mees nentis, et iga kord, kui ta sellist vaatepilti näeb, on tema jaoks imetlusväärne see, kuidas loomad ja linnud üksteist abistavad. «See on tõepoolest suurepärane,» ütles Khan. «Ning ma arvan, et inimesed võiksid sellest nii mõndagi õppida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles