Galerii ja video: juuksur lõikab kaamelite karvadesse imepeeneid mustreid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanlannast endine juuksur Megumi Takeichi otsustas oma senise ameti maha panna ning leidis oma oskustele kasutuse hoopis kaameleid pügades.

Takeichi avastas, et kaamelite karv ja suur kehapind on suurepäraseks töömaterjaliks ning nüüd reisib naine mööda maailma ringi, et neile neljajalgsetele uhkeid muutumisi korraldada. Viimasel viiel aastal ei ole Takeichi kordagi vahele jätnud Indias Bikaneris korraldatavat kaamelipügamisvõistlust ning sel aastal tõid naise oskused talle teise koha.

«Jaapanis elades ei olnud ma kunagi kaameleid näinud ning kui ma neid lõpuks reisides kohtasin, tundusid nad mulle huvitavate ja kaunitena,» rääkis Takeichi. «Ma nägin, kuidas nende karvadesse imelisi mustreid lõigati ning kuna oma kodumaal töötasin ma juuksurina, tahtsin ma ka loomade peal kätt proovida.» Takeichi veetis Indias kaamelikunsti õppides aasta aega ning nüüdseks on ta võimeline looma imekauneid teoseid. Ühe looma jaoks kulub naisel kolm nädalat ning tema looming ühendab India ja Jaapani sümboleid ja mustreid. «Kaameleid pügada on palju lihtsam kui inimesi,» kinnitas Takeichi, kes unistab ühel päeval igale maailmas elavale kaamelile muutumise korralda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles