Video: vaata, mis juhtub, kui rebane ja lumekakk keset tänavat kohtuvad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kanadas Couburgi linnas jäi ühe turvakaamera vaatevälja ebatavaline intsident — ööpimeduses said kokku rebane ja lumekakk, kes seejärel omapärase vastasseisuga alustasid.

Neljanda jaanuari öösel filmitud video näitab, kuidas Cobourgi jahtklubi hoone juures olevale kaile jookseb rebane, kes ehmub selja tagant tema poole sööstva lumekaku ilmumise peale. Jääb mulje, et tegelased kohtusid juba varem ning alustasid oma vastasseisu kaamerasilma vaateväljast eemal. 

Selle asemel, et ära minna, teeb kakk tiiru järve kohal ning ilmub siis taas kaile, sättides end lumele istuma. Loomulikult ei jäta võimalust kasutamata rebane, kes linnu ümber üht- ja teistpidi tiirutama asub ja teda hirmutada püüab. Lumekakk ei ole aga argade killast ning rebase katsed on tulutud. Ühel hetkel on lind ja loom üksteisega pea ninapidi koos, ent rebane, kes kaku seljatagusele kuidagi ligi ei pääse, annab lõpuks alla ja lahkub, lumekakk talle järgi lendamas. 

Tõenäoliselt sirgus vastasseis territooriumi kaitsmisest, sest nii rebased kui kakud võistlevad samade talviste toiduallikate pärast. Taolisi vaatepilte on nähtud varemgi — 2012. aastal Hudsoni lahe ääres filmitud videos näitasid polaarrebane ja lumekakk üles sarnaseid käitumismaneere ning seda terve nädala jooksul. Korduvalt pandi tähele, kuidas lind ja loom üksteise ümber justkui mänguhoos «tantsisid» ning kohati tundus, et kakk õrritas rebast meelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles