Imeline optiline illusioon: alpaka sülgab suust tuld välja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Ühes Colorado osariigi alpakafarmis filmitud video võib vaatajates esmapilgul hämmingut tekitada — üks loomadest paistab suust tuleleeke välja hingavat. Tegelikult on tegu aga ilmastiku põhjustatud optilise illusiooniga.

Video filmimise hommikul oli Colorados ligi 28 kraadi külma ning alpakafarmi Rusty Stars asukad hingasid välja suuri sooja õhu pilvi. Avatud laudauksest sisse kiirgav päikesevalgus muutis need aga leekivoranžiks ning seetõttu võibki jääda mulje, et õhus tantsivad hoopis tuleleegid. 

Farmi omaniku Aron Shultzi sõnul oli tõeline vedamine, et tal telefon taskus oli ning ta momenti filmida jõudis. «Videos on üks minu alpakadest, Cinnamon, kes paistab tuld sülgavat,» sõnas Shultz. «Mind on süüdistatud video töötlemises, ent ma ei ole seda kuidagimoodi muutnud — täpselt selline see hetk välja nägigi.» Shultzi arvates on tegu parima videoga, mis ta eales filminud on ning sellele on tulnud palju positiivset vastukaja. Muuhulgas on alpakat võrreldud draakoniga ning teoriseeritud, et ehk sündisidki draakonimüüdid sarnastest nähtustest. 

«See oli vaatepilt, mis oleks tähelepanuta jäänud, kui mul telefoni kaasas poleks olnud,» nentis Shultz. «See pani mu mõistma, et ka kõige tavalisematest hetkedest võib sündida midagi ebatavalist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles