Pere must lammas: Antarktikas elab üleni valge pingviin

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Adeelia pingviinid on oma kohmaka kõnnaku ning silmade ümber olevate valgete ringidega niigi omapärased, ent ühes pingviinikoloonias elab väga eriline isend, kelle sulestik on erinevalt teistest liigikaaslastest pealaest jalatallani valge.

Pingiviinikesel on haruldane pigmentatsioonivorm, mis toob endaga kaasa musta pigmendi puudumise tema sulestikus. Tegu ei ole albinismiga, sest linnu silmad ja nokk on sama värvi, mis teistel Adeelia pingviinidel.

Davis Stationi uurimisjaama teadlaste hulgas on pingviin juba omamoodi kuulsuseks saanud ja igal sügisel paaritumas käivat pingviini on näinud mitu seal töötanud inimest. Erinev välimus ei ole pingviini aga koloonias erakuks muutnud — ta on rõõmsalt teiste lindude seltskonnas ning elab oma elu samamoodi nagu nemadki. 

Fotod omapärasest pingviinist tegi Austraalia meteoroloog Barend Becker, kes oli Antarktikas 13-kuulist teenistust lõpetamas. «Ma olin pingviinist juba varem kuulnud, sest teda oli korduvalt märgatud,» rääkis Becker. «Mul oli enne oma lahkumist vaid üks võimalus pingviinikolooniat vaatama sõita ning minu õnneks oli haruldane lind koos teistega kohal.» Beckeri sõnul ei paistnud pingviinil kaaslast olevat, ent mees täheldas tema asukohta koloonia keskel. See on tema sõnul kasulik, sest kindlustab linnule suurema ellujäämisvõimaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles