Maailmakuulsa telenäo pakutud kopsakas leiutasu tõi väikelapse kadunud kutsa koju

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Richard Latter / SWNS.com/Richard Latter / SWNS.com/Scanpix

Kolmeaastase Inglismaa poisi Edward Latteri süda murdus, kui tema koer Morse detsembri keskpaigas kadus ning pealtnägijate sõnul koeravaraste poolt kaubikuga ära viidi. Väikese Edwardi palve koer tagasi saada hakkas aga levima ning poiss sai endale ootamatu abilise. 

Inglismaal Kentis elav Edward palus oma isalt abi jõuluvanale kirja kirjutamisel ning tema ainus soov oli, et Morse taas koju tuleks. Edwardi pere jagas tema kirja ka Facebookis ning see hakkas inglaste seas palju kõneainet pakkuma, tõmmates meediamogul Simon Cowelli tähelepanu. Cowell, kes on eestlastele enim tuntud talendisaate «The X Factor» sõnaka kohtunikuna, pani koerakese leidjatele välja 10 000-naelase ehk umbes 11 200-eurose vaevatasu. Rahasumma avalikustati esialgu anonüümselt, ent Cowelli esindaja kinnitas hiljem, et produtsent oli tõepoolest annetuse taga. 

Edwardi vanemate sõnul on nad Cowelli lahkusest keeletud ning mehele südamest tänulikud. «Ma jään Simonile igaveseks tänu võlgu, ma ei suutnud peale tema teadet pisaraid tagasi hoida,» sõnas Edwardi isa Richard ning lisas, et pere on kõikide abistajate üle õnnelik. Eelmisel laupäeval teatas poisi ema Amanda aga Facebookis, et Morse jõudis taas koju. «Morse leiti Meophami tänavatelt jalutamas ning üks heasoovlik pere võttis ta enda juurde ja asus seejärel kadunud koerte kuulutusi läbi kammima,» kirjutas Amanda. «Loomaarst vaatas ta üle ning kuigi ta on veidi kõhnunud, paistab tema tervis sellegipoolest korras olevat.» Naine tänas taaskord kõiki abistajaid ja kinnitas, et toetajate lahked sõnad ja abikäed olid neile raskel ajal tõeliselt teretulnud. Veel ole teada, kas Morse'i eest hoolitsenud pere on Cowelli vaevatasu kätte saanud. Cowell ise on tuntud loomaarmastaja ja koeraomanik, kes loomade varjupaikadele suurtoetusi on jaganud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles