Inglismaal käis koduaiast põgenema pääsenud pantrik lambajahil

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ALAIN COMPOST/ WWF-Canon/ HANDOU/Code 29035/Scanpix

Inglismaal Cornwallis pääses oma aedikust põgenema lemmikloomana peetav haruldane pantrik, kes nädala jagu vabalt ringi jooksis ning kõhutäiteks lambaid murdis.

Pantriku jahiretked said oma lõpu ühe kohaliku talumehe rebasepüünises pärast seda, kui loom oli jõudnud mõned lambad maha murda. Kohale tulnud loomapäästjad tegid kindlaks, et pantrik põgenes lähedalasuvast Great Treverrani asumist ning tema omanikuks on väikeettevõtja Todd Dalton, kes tosina aasta eest kiskjate pidamise õiguse eest lausa kohtuteed käis.

Pantrik põgenes Daltoni aiast päev pärast jõulupühi ning leiti vana-aasta õhtul vähem kui kahe kilomeetri kauguselt farmist. «Leopardi põgenemise ajal olid mu lapsed väljas mängimas,» sõnas üks Daltoni naabritest. «Oleks ma teadnud, mis juhtub, oleksin ma neil tuppa jääda käskinud.» Pantrik ühtegi inimest ei rünnanud, ent naabri sõnul on ta sellegipoolest oma laste ohutuse üle hirmul ning ei julge oma tagaaeda viivat ust lahti hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles