Läbimurre: Norra keelustab täielikult karusnahafarmid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oikeutta eläimille / Flickr

Norra loomakaitseorganisatsioon NOAH on rohkem kui 30 aastat loomade õiguste eest võidelnud ning eile teavitati avalikkust suurest võidust — riigi valitsus keelustab karusnahafarmid täielikult.

Organisatsiooni Facebooki postitatud teadaandes seisab, et keeld võtab täielikult võimust 2025. aastaks, kui viimased farmid suletakse. Rootsi loomakaitsja Camilla Björkbomi sõnul on Norra valitsuse otsus ääretult tähtis ning seda eriti naaberriikidega võrreldes. «Me oleme tänulikud, et Rootsi valitsus on lubanud karusnahafarmides olevate loomade heaolu luubi alla võtta, ent Norra on tõestanud, et täielik keeld on võimalik lahendus,» sõnas Björkbom. «Me õnnitleme Norrat suurepärase otsuse puhul ning loodame, et Rootsis võetakse sellest eeskuju.»

Norra on seni olnud karusnahkade suurtootja — rohkem kui 300 farmis hukatakse kasuka pärast igal aastal rohkem kui 700 000 naaritsat ja 110 000 rebast. Riik on eeskuju võtnud Saksamaast ja Tšehhist, kus karusnahafarmid keelustati möödunud aastal. Ka Eesti loomaaktivistid on aastaid aktiivselt karusnahafarmide vastu protesteerinud, ent seni ei ole riik ametliku keelustamiseni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles