Suure südamega Eesti noormees pakub peavarju 37 kassile ning mitmele metsloomale (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Seitsmesed võtsid ette sõidu Raplamaale, külla 19-aastasele Gabrielile, kelle kodus on leidnud peavarju 37 kassi ning mitu tuvi, siili, jänest ja kilpkonna. Miks ta nii palju loomi peab ja kas see tal üle jõu ei käi?

Ei ole just tavaline, et ühel 19-aastasel noormehel on kodus 37 kassi, ent Gabriel Vodolaztšenko just nii paljude nurrikute eest hoolt kannabki. Kõik kassid ootavad uut kodu ning möödunud aastal aitas suure südamega Gabriel uue pereni jõuda umbes sajal kassil. Juba 13-aastasena esimese kassi elule turgutanud ning päriskoju andnud Gabrielil ei ole hoolealustest kunagi puudust ning noormehe sõnul on tänavakassid päästmise üle tänulikud.

Lisaks kassidele hoolitseb Gabriel praegu tuvide, siilide, jäneste ja isegi kilpkonnade eest. Viimased leiti kraavi visatuna ning sealt nende tee Gabrieli juurde viiski. Loomade ülalpidamine on teadagi kulukas, ent õnneks tulevad head inimesed noormehele ikka ja jälle appi. Tänu annetustele saavad makstud loomade kliinikuarved ning muretsetud toit ja allapanu. Gabriel nentis, et sõbrad peavad teda loomalembeliseks hulluks ning tegelikult on ta nendega veidi nõuski. Looma võtta tahtvatele inimestele paneb noormees südamele, et neljajalgne sõber on vastutus pikaks ajaks ning otsus tuleks põhjalikult läbi kaaluda. Nii on kindlam, et lõpuks jõuab tänavale mõni loom vähem. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles