Saksa lambakoer – tõsine koer tõsisele inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa lambakoer on äärmiselt intelligentne tüüp, keda peetakse tihtipeale kõige paremini õpetatavaks koeraks.

Kui talle anda mõni ülesanne, saab tema kinnisideeks selle edukas lõpuleviimine. Oma peremehele või pühendunud treenerile on ta jäägitult truu.

Ilma piisava koolituseta võib ta aga liialt domineerima hakata.

Ta ei pruugi võõraste koertega kohe sinasõbraks saada. Selleks, et ta suhtuks hästi ka teistesse koertesse, tuleb teda sotsialiseerima hakata juba maast madalas. Teiste loomade või lastega on ta üldiselt sõbralik. 

Kodus on ta kaitsja. Laitmatu valvurina võtab ta enda õlule vastutuse hoolitseda oma pere ja kodu turvalisuse eest. Töökoerana on ta usaldusväärne, pühendunud ja vastupidav.

Ta vajab regulaarset trenni, nii vaimset kui füüsilist. Samuti vajab ta regulaarseid ülesandeid ning koolitust, et enda vaimu ning oskusi teravana hoida.

Saksa lambakoer on oivaline karjakoer, ent samuti ka suurepärane juhtkoer, valvekoer, lõhkeainete ja narkootikumide otsija, päästekoer ning näitusekoer. Tõeline multitalent!

Saksa lambakoer – tõsine koer tõsisele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles