Yorkshire'i terjer – väiksesse kehasse peidetud suur koer, kellele meeldivad lustakad seiklused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Yorkshire'i terjer on üks valvas ja arukas kääbusterjer, kes on elava ja tasakaaluka iseloomuga. Tundub, nagu ta ei saaks täpselt aru, kui pisike ta tegelikult on.

Ta leiab alati üles kõik seiklused ning satub ülepeakaela kõikvõimalikesse pahandustesse.

Teiste koerte ja väiksemate loomadega võib ta veidi riiakas olla, ikka kohaselt terjerite suguvõsale. Tema ingelliku hääle kõlaga tasub kohe alguses ära harjuda, sest seda kuuled sa läbi aastate väga palju.

See koerake ei vaja enese hästi tundmiseks pikki jalutuskäike. Tegelikult piisab talle ka niisama kodus ringi müttamisest.

Selle pika siidise karvaga koera kõige tuntum kaubamärk ongi tema sinaka- ja beežikirju kasukas. Pikakarvalised isendid vajavad harjamist paar korda nädalas, lühikarvalistele piisab kammimisest üle nädala.

Sündides on Yorkshire'i terjeri kutsikad täiesti tumedad ning oma kauni värvikoosluse saavutavad nad alles täiskasvanuks saades.

Yorkshire'i terjer – väiksesse kehasse peidetud suur koer, kellele meeldivad lustakad seiklused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles