Malta bichon – vahva väike kuts peremehele, kes armastab sooja karvakera oma süles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malta bichon on üks vanimatest sülekoera tõugudest ning teda on austatud läbi sajandite.

Ja tuleb tunnistada – ta on oma rollis ääretult osav. Pole midagi toredamat, kui sulle sülle pugeda ning sinna kerra keerata.

Temas on peidus ka teine, palju ärksam pool. Lase ta vaid välja ja ta jookseb ning mängib end hingetuks. Vaatamata oma tillukesele kasvule on ta julge kui tiiger, klähvides isegi kõige suuremate koerte peale.

Ta ei vaja liialt palju trenni. Talle piisab pooletunnisest tubasest mängust või ka niisama väikesest jalutuskäigust lähiümbruses. Küll aga vajab päris palju hoolt tema kaunis maani ulatuvate karvadega kasukas. See lummava välimusega koerake vajab regulaarset harjamist ülepäeva. Malta koer on üks nendest tõugudest, kes ei aja praktiliselt üldse karva, kuna tal puudub aluskarv.

Samuti peetakse teda üheks allergiaohutuks koeraks. See tähendab, et inimesed, keda koerad muidu aevastama ajavad, võivad Malta koeraga kenasti koos elada.

Malta bichon – vahva väike kuts peremehele, kes armastab sooja karvakera oma süles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles