Kuldne retriiver – sa oled ta leidnud, täiusliku koera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuldne retriiver - ahh, milline koer! Temale on küll raske vastast leida.

Oma kullakarva kasuka ja ideaalse loomuga võlub ta ära ka kõige koerakaugema inimese. Ta on üks populaarseim tegelane omade seas – ta saab sõna otseses mõttes võrratult läbi kõigi ja kõigega.

Ta on pühendunud, kuulekas ning laitmatu pereliige. Peale selle on ta suurepärane sportlane, armastades õues jooksmist ja mängimist. Tema aktiivne vaim ning tugev keha vajavad seda aega väljas hädasti.

Kui ta ei saa piisavalt palju oma energiat välja elada, võib ta muutuda küllaltki ebameeldivaks paharetiks. Talle meeldib üle kõige asju ära tuua. Puutoika viskamise mängust ei väsi ta tõenäoliselt mitte kunagi!

Lisaks füüsilisele koormusele vajab piisavalt huvitavaid väljakutseid ka tema vaimne pool. Talle on taolisi ülesandeid vaja igapäevaselt. Kuldseid retriivereid kasutatakse tihtipeale pimedate juhtkoertena. Tema leebe  ja sõbralik loomus on selleks ideaalne.

See sama iseloom on temast teinud ka ühe populaarseima perekoera Euroopas ja Ameerikas.

Kuldne retriiver – sa oled ta leidnud, täiusliku koera!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles