Rotveiler – füüsiliselt ja vaimselt võimekas koer, kes vajab kindlakäelist armastavat omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rotveileriga pole mõtet riidu kiskuda – ta on üks parajalt tugev pähkel. Enesekindla ja julge koerana on ta alati valvel ning valmis. Kaitsjana pole talle vastast.

Tema enesekindlusega võib aga kaasneda mõningane põikpäisus. Sellest hoolimata on ta rahuliku ja kuuleka loomuga kaaslane. Võõrastesse suhtub ta pigem ettevaatlikult ja valvsalt ning oma kodu suhtes võib ta teinekord samuti liialt kaitsvaks muutuda.

Kõige paremini sobib ta perre, kus kasvavad juba pisut vanemad lapsed. Teda tuleb treenima ja sotsialiseerima hakata üsna väikesest peale. Õigesti koheldud ja õpetatud rotveiler on kahtlemata ustav perekaitsja ja turvamees.

Ta vajab nii füüsilisi kui vaimseid ülesandeid igapäevaselt. Pikad jalutuskäigud ja sörgiringid on ääretult olulised, samuti tuleb võtta aega mängimiseks.

Tema peamiseks tunnuseks valvuriameti kõrval on tema tugevus. Rotveilerit peetakse üheks vanimaks koeratõuks. Tema põlvnemine ulatub suisa Rooma impeeriumi aegadesse. Oma nime sai ta vana Saksa linna Rottweili järgi – Rottweili lihunikukoer.

See tõug sobib suurepäraselt tegema teenistustööd.

Rotveiler – füüsiliselt ja vaimselt võimekas koer, kes vajab kindlakäelist armastavat omanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles