Dobermann – tõeline kaitsja nii sinu kodule kui ka perele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dobermann on aegade algusest olnud valvur, läbi ajaloo on tema roll olnud kaitsta.

Intelligentse ja võimeka koerana on teda lihtne õpetada. Ta on alati valvel ning valmis kaitsma nii oma kodu kui kogu pere.

Hoolimata oma jõulisest olekust võib ta olla ka lojaalne ning seiklushimuline kaaslane. Kuuleka koerana tulevad tema parimad omadused välja lahendades vaimseid ning füüsilisi ülesandeid.

Dobermann on üllatavalt tundlik ning oma omaniku suhtes ääretult osavõtlik. Tee selgeks, kes on peremees ning ära lase tal enda üle domineerima hakata – ta võib seda üritada. Selleks, et ta teiste koerte ja muude loomadega hästi läbi saaks, tuleb teda juba väiksest titest saati sotsialiseerima hakata.

Dobermannile tuleb igapäevaselt leida piisavalt väljakutsuvat füüsilist ja vaimset tööd, muidu langeb ta masendusse. See kompaktne, lihaseline ning jõuline koer võib sind üllatada elegantsi, kiiruse ja vastupidavusega. Ning väga ustava ja armastava loomusega.

Dobermann – tõeline kaitsja nii sinu kodule kui ka perele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles