Austraalia lambakoer – intelligentne, aktiivne ja osavõtlik kaaslane neile, kes armastavad looduses liikumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lambakoera kirjeldab kõige paremini vastupidavus, mida on tal tõepoolest rohkem kui küll.

Ta on enesekindel ja tark. Tähelepaneliku ning osavõtliku tüübina jagab ta mitmeid iseloomujooni teiste nutikate lambakoertega.

Ta on väga hooliv kaaslane, kes pühendub oma peremehele jäägitult. Võõrastega võib ta olla pisut ettevaatlik, ent üldiselt on ta seltsiva, sõbraliku ja kaitsva loomuga tegelane.

Lastega saab ta läbi suurepäraselt ning eriliselt meeldib talle nendega mängida. Sellel lustil tuleks silm peal hoida, sest ta kipub lapsi karjatama, püüdes neid vahel suisa kannast näksata.

Täiuslik treeningkava näeb ette igapäevast pikka jalutuskäiku, koos jooksu, avastusretkede ja ülesannete täitmisega. Loomulikult kõige taevalikum variant oleks teha tööd lambakoerana, karjatades neid villakerasid hommikust õhtuni.

See kuts vajab harjamist kaks korda nädalas.

Kuigi selle koera päritolu kohta on erinevaid teooriaid, on teada, et tänapäeval tuntud tõug aretati välja Ameerikas.

Austraalia lambakoeraks nimetati tõug aga seetõttu, et tema aretamisega tegelesid läbi Austraalia Ühendriikidesse saabunud Baski lambakasvatajad.

Austraalia lambakoer – intelligentne, aktiivne ja osavõtlik kaaslane neile, kes armastavad looduses liikumist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles