Järvamaal loopis julmur sõitvast autost kassipoegi välja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Michal Boubin

«Tundub uskumatu, aga just selline lugu Järvamaal, Kirna ringristmiku lähistel eile juhtus,» kirjutas Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis. Ääretult julma tegu sattusid tunnistama lausa kolmes autos viibinud inimesed. 

Valneri sõnul on lausa ime, et vastassuunast tuleva veokiga õppesõitu teinud noor sõdur külma närvi omas ning suure masinaga teelt välja ei sõitnud, kui tema ette ühtäkki kassipoeg visati. Loom jäi õnneks ellu ning pages teeärsele põllule.Teisel autost välja visatud kiisul aga ei vedanud ning julmuri auto taga sõitnud naiste šokiks ei jõudnud nad õigel ajal reageerida ja pisike hiirekuningas jättis oma elu rataste alla. «Kõik toimis nii kiiresti. Esmalt lendas valge kaubiku või pirukaauto aknast üks, 500 meetrit hiljem teine kassipoeg. Me ei saanud esmalt arugi! See kõik on nii vastik ja kole,» tsiteeris Valner autojuhti.

«Õnneks ei kaotanud naised pead ja sõitsid kasside pildujale järele,» jätkas Valner. «Kogu lugu on minu jaoks veel veidi segane, sest inimeste emotsioonid keevad ja sestap annab neid kilde alles paika sättida, kes kus poolt tuli ja mida nägi.» Nii Eestimaa Loomakaitse Liit kui ka asjaosalised tegid politseisse pöördumise ning viimastel andmetel on julmur kätte saadud. Seda aga mitte Paidest, vaid Eesti teisest otsast. 

Valner nentis, et see ei ole esimene kord, kui loomi autost välja loobitakse: «Veel üks kassipoegadega seotud lugu juhtus aastate eest Tallinnas, Telliskivi tänaval. Rohu uulitsalt vasakpöörde teinud ja «Mööblimaja» poole sõitnud inimeste ees olevast masinast visati korraga välja kilekott. Sellest sõideti üle. Kuna asi toimus õhtuse tipptunni ajal, siis ei olnud koheselt kinni pidada võimalik ja ka järgmised masinad paarutasid üle koti, milles oli kolm või neli kassipoega. Andke andeks, aga ei mäleta enam täpset arvu. Seda mäletan aga küll, et ellu ei jäänud neist ükski ....»

Refereeritud täisteksti loe Heiki Valneri blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles