Tallinna turvakodu kassid järgivad Kersti Kaljulaidi eeskuju

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasside Turvakodu esimene naispresident Miina
Kasside Turvakodu esimene naispresident Miina Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kui Eestis oli 2016. aastal käimas presidendivalimiste trall, leidsid Tallinnas asuva MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlikud, et ka neil peaks olema oma president. Nüüdseks on möödunud kahe kõutsi ametiajad ning meie esimesest naispresidendist eeskuju võttes on sellest nädalast Turvakodu pukis esmakordselt kassidaam.

«Kui Eestis toimusid presidendivalimised, tekkis meil idee ka ise president leida,» meenutas MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik Külli Mathiesen. «Valisime 5-6 kassi välja, tegime presidendikampaania ja inimesed said ise hääletada, keda nad presidendiks tahtsid.» Esimeseks ametlikuks juhiks sai hiiglasekasvu kõuts Mürakas, kelle kurb lugu ja muhe olek inimestele hinge läksid. «Mürakas jõudis pukis olla aasta ja paar kuud ning kui ta lõpuks oma kodu leidis, olid kõik väga õnnelikud,» sõnas Mathiesen. «Kuigi ta on juba eelmise septembrikuu algusest uue perega, uurivad inimesed siiani, kuidas tal läheb.»

Kasside Turvakodu esimene president Mürakas
Kasside Turvakodu esimene president Mürakas Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Müraka lahkumisega tühjaks jäänud presidenditooli võttis järgmiste valimiste järel üle krapsakas Mango, kelle tulemus oma eelkäija numbrid tugevalt üle lõi. Aktiivset kassi jagus kõikjale: alati oli ta uutel külalistel esimesena ukse peal vastas, tormas toast tuppa ning hoidis oma valdustel hoolega silma peal. Mango valitsemisaeg jäi aga oluliselt lühemaks — täpselt viis kuud pärast seda, kui Mürakas oma uude koju läks, astus turvakodu uksest igaveseks välja ka Mango, kes oma armsa välimuse ja seltsiva iseloomuga endale lõpuks pere leidis. 

Kasside Turvakodu teine president Mango
Kasside Turvakodu teine president Mango Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Sel kolmapäeval tehti Kasside Turvakodus aga ajalugu ning esmakordselt tõusis kiisude juhiks naispresident, triibik Miina. Turvakodus on Miina uue pere ootuses elanud pea üheksa kuud ning põhjamaine iludus on tuntud tõeliselt paimaia kiisuna. Presidendiks kandideerides lubas Miina, et paiviirust levitab ta turvakodus hoolega ning teeb kõikidest asukatest paikassid. Loodetavasti jääb aga Miina valitsusaeg veel lühemaks, kui oli Mango oma — ja seda mitte intriigide tõttu, vaid ikka sellepärast, et talle tuleb lõpuks järgi tema uus armastav perekond. 

Kasside Turvakodu esimene naispresident Miina
Kasside Turvakodu esimene naispresident Miina Foto: MTÜ Kasside Turvakodu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles