Video: kaks aastat kaela ümber oleva autorehviga elanud krokodilli ohustab lämbumisoht

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Indoneesia loomakaitsjad tunnevad muret krokodilli üle, kellele 2016. aastal rollerirehv kere ümber kinni jäi ning sealt enam ära ei tulnud. Kaks aastat hiljem on nüüd oluliselt suuremaks kasvanud krokodilli ootamas lämbumisoht, sest rehvi kätte saamine on osutunud pea võimatuks.

Esmakordselt nägid krokodilli Palu linna elanikud siis, kui roomaja oli end jõekaldale puhkama sättinud. Nüüdseks umbes neljameetriseks kasvanud loom, kelle näol usutakse tegu olevat väljasuremise äärel oleva Siiami krokodilliga, ilmus kahe nädala eest välja väga viletsas seisus. Kohalike sõnul olid roomajal silmnähtavad hingamisprobleemid ning appi kutsuti grupp loomapäästjaid, kes teda püüdma asusid.

Seni on kõik katsed kulgenud aga edutult, sest krokodill ei ole talle söödaks pandud lihast huvitatud. Loomakaitsjad on kindlad, et rehv lämmatab looma peagi surnuks kui seda kiirelt ei eemaldata ning nad kahtlustavad, et keegi üritas rehvi abil krokodilli kinni püüda, ent ebaõnnestus. 

«Viimase aasta jooksul panime me tähele, et krokodillil oli piisavalt hingamisruumi kuid olukord on nüüdseks muutunud,» nentis loomapäästjate esindaja. «Me ei kavatse oodata kuni ta surnuks lämbub, vaid anname endast kõik, et teda aidata.» Esindaja lisas, et päästjatel pole krokodillidega tegelemiseks sobivat varustust ning see on ka peamine põhjus, miks missioon venib. Kohalik võim on uinutamise vastu kartes, et roomaja põgeneb enne uinuti mõju algust jõesügavustesse ja sureb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles