Päevakäpp: koerasõber Paloma otsib imelisi paisid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi / Facebook

Paloma on nooremas eas täiskasvanud kiisupreili, kes leiti Keila-Joa suvilate vahelt augustis 2016. Kui ta veel õues elas, nägid kohalikud elanikud, et ta on tiine. Ühel hetkel aga enam ei olnud, ja mis sai poegadest, ei tea keegi - kas said nad ise hukka või on mängus mõne kurja inimese käsi, see jääb igavesti saladuseks.

Hoiukodusse saabudes oli Paloma väga arg ega usaldanud inimest karvavõrdki. Läbimurre usalduse võitmises saabus siis, kui Paloma eelmisel aastal korra haigeks jäi — loomakliinikus turgutamisel olles sai kiisu järsku aru, et inimene teeb tal olemise paremaks, ravib, aitab ja annab head süüa. Nii kliinikutöötajate kui vabatahtlike suureks üllatuseks hakkas Paloma päevapealt nurruma ja paisid nautima.

Nii on see jäänud praeguseni. Paloma on nüüdseks terve, hell ja armsa iseloomuga kass. Esmapilgul võib ta küll inimesega uje tunduda ja ennast ise pakkuma ei tule, aga kui temaga tegeleda, siis paid meeldivad väga, eriti veel kõrvade tagant ja kurgu alt sügamine. Nurrumootor töötab eeskujulikult, silitamise ajal tatsab ringi ja nühib end vastu asju. Mõnikord satub sellega nii hoogu, et inimesel hakkab lausa pea ringi käima. Suures hellusehoos näksab Paloma vahel ka õrnalt näpu otsast, aga haiget ei tee kunagi. Ta ei ole ka üldse pealetükkiv: kui teised kiisud vahele tulevad ja ka pai tahavad, eemaldub Paloma tagasihoidlikult.

Teiste loomadega saab Paloma üldiselt hästi läbi, eriti meeldib talle hoiukodu koer. Just koeraga sai ta esimesena sõbraks — pani kohe esmakohtumisel temaga ninad kokku ja patseerivad siiamaani ringi, küljed koos. Lisaks koerale võiks Paloma sobida ka ühe mittedomineeriva kassiga, kuid paljuloomaline elukorraldus oleks talle tõenäoliselt liiga stressirohke, sest tugeva iseloomuga neljakäpaliste seltsis kipub Paloma kiusatava rolli jääma.

Paloma on saanud parasiiditõrje, vaktsineeritud, steriliseeritud ja kiibitud. Kui soovid Palomale kodu pakkuda, palun kirjuta talle kodu@kassiabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles