Aukartust äratavad linnud: Tallinna Loomaaed kutsub kotkaid lähemalt uudistama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiid-merikotkas
Hiid-merikotkas Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval, 13. jaanuaril kutsub Tallinna Loomaaed kõiki külastajaid osa võtma kotkapäevast ning nagu nimigi ütleb, on päevakangelasteks Tallinna Loomaaias elavad kotkad. 

Igaüks leiab planeeritud tegevuste seast endale midagi meeldivat. Kullimäel toimuva ekskursiooni käigus kuulevad huvilised palju huvitavat nende aukartust äratavate lindude elust ja näevad kotkaste toitmist. Toimub ka põnev võistlus, milles osalejad saavad testida oma teravat nägemist, pannes end proovile kotkana saaklooma leidmises. Kõik võitjad saavad auhinna!

Lisaks põnevatele tegevustele õues saab loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis vaadata Poola režissöör Ireneusz Chojnacki filmi konnakotkastest: «Suur konnakotkas – lind nagu ei keegi teine». Hea muusikalise kujundusega film annab selge ülevaate selle hävimisohus linnuliigi aastaringist. Filmi juhatab sisse Mati Kaal.

Kotkapäevale tulles tasub end riietada soojalt ja ilmastikule vastavalt.. Külalisi ootavad ees põnevad võistlused, ekskursioon ning kotkaste toitmise vaatamine koos asjakohaste kommentaaridega.

Kava:

11.00 -14.00 Võistlus „Terav Silm“. Asukoht: kullimägi.

12.00 -12.30 Ekskursioon (eesti keeles). Asukoht: kullimägi.

12.30 Kotkaste toitmise demonstratsioon (eesti ja vene keeles). Asukoht: kullimägi.

14.00 Film «Suur konnakotkas – lind nagu ei keegi teine». Asukoht: keskkonnahariduskeskuse auditoorium (Ehitajate tee 150, loomaaia läänevärav).

Ekskursioon on loomaaia pileti hinna sees ja algab loomaaia kullimäelt, kuhu jõuab kõige kiiremini sisenedes loomaaeda põhjaväravast (Paldiski mnt 145). Eelnev registreerimine pole vajalik. Kassad on avatud nii lääne- kui põhjaväravas kella 9-15, loomaaed suletakse kell 17.

Rohkem infot saab leida loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles