Ungari lühikarvaline linnukoer – energiline ja osav kütt, kes armastab pereelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ungari lühikarvalisel linnukoeral on piiritult energiat. Inglise keeles kutsutakse teda vizslaks.

Ta võib terve päeva lakkamatult ringi tuustida, nii et temaga sammu pidada on päris korralik katsumus. Ta on hiilgav kütt, mis tähendab, et tema süda kuulub alati jahtimisele. Toosama jahikoera süda sunnib aga pidevalt otsima nende ahvatlevate lindude lõhna. Ta on tohutult sõbralik, seda isegi võhivõõraste vastu.

Tema jaoks on igapäevane trenn ülioluline ja kui ta ei saa piisavalt joosta, võib ta muutuda tõsiselt hävituslikuks. Ta on suurepärane kaitsja, olles samas hooliv ning tundlik perekoer. Teda tuleb viia iga päev pikemale jooksutiirule, kas lahtiselt või rihma otsas. Kui sa seda ei tee, muutub ta lihtsalt õnnetuks. Õues on ta vastupidav ning tohutult kiire.

See Ungarist pärit koer suri II maailmasõja ajal peaaegu välja. Õnneks oli riiki alles jäänud tosinkond puhast tõu esindajat, tänu kellele oli võimalik vizslade selts uuesti üles kasvatada.

Ungari lühikarvaline linnukoer – energiline ja osav kütt, kes armastab pereelu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles