Täbar olukord: maasturile ette jäänud lumekakk jäi masina iluvõresse kinni

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Salthaven West / Facebook

Üks kaunis lumekakk oli surmale väga lähedal pärast seda, kui talle sõitis otsa maastur. Kuigi tavaliselt paiskuvad autolt löögi saanud loomad-linnud eemale, lõhkus lind auto iluvõre, kui jäi sellesse kinni.

Õnnetus juhtus möödunud neljapäeval Kanadas Saskatchewanis, kui autojuht Felecia millelegi otsa sõitis ning seejärel masina peatas, et asja uurida. Oma üllatuseks avastas naine masina katkise iluvõre tagant elusa lumekaku ning võttis kohe ühendust lähedalasuva Regina linnakese loomapäästeorganisatsiooniga Salthaven West. 

Foto: Salthaven West / Facebook

Organisatsiooni juht Meghan Lawrence oli esimene, kes sündmuskohale jõudis ning tema sõnul oli linnul tõeliselt vedanud. «Auto ette jäänud loomad on meie töös tavaline nähtus, ent tihti paiskuvad nad löögist teeäärsetesse kraavidesse ja jäävad leidmata,» nentis Lawrence. «See on minu jaoks esimene kord näha lindu, kes kokkupõrke tagajärjel autosse sattus ning lisaks sellele ka ellu jäi.» Kakk, kellele päästjad panid nimeks Tahoe, oli löögi tõttu tiiva murdnud ning peavigastuse saanud. Kuigi vabasse loodusesse tagasi lind veel niipea ei jõua, saab ta vajalikku abi, et võimalikult kiiresti paraneda. 

«Tahoe kosub kenasti, ent praegu on ta oma peavigastuse tõttu meie jaoks siiski kriitilises seisus,» rääkis Lawrence. «Ta on aga palju aktiivsem ja ravimid on talle hästi mõjunud ning loodame, et lind taastub täielikult.» Kui kõik läheb plaani kohaselt ning Tahoe peahaav korralikult paraneb, lastakse ta loodusesse tagasi veebruari keskpaigas.

Foto: Salthaven West / Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles