Raudteerööbastelt leiti sinna surema jäetud ühepäevane kutsikas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Polka Dot the Rescue Pup / Facebook

Detsembri keskpaigas oli üks Florida fotograaf parajasti väljas pildistamas, kui kuulis läheduses asuvatelt raudteerööbastelt vaikset niuksumist. Naine arvas esiti, et tegu on haavatud kassiga, ent leidis eest hoopis rööbastele kinni seotud kutsika.

Koerake oli üksi ning paistis olevat vaid mõne tunni vanune, sest tema silmad olid kinni ning nabanöör eemaldamata. Fotograaf kiirustas kutsikaga koheselt lähima loomaarsti juurde, kes tegi kindlaks, et loomake ei olnud surmaohus ning oli sündinud vähem kui 12 tundi tagasi.

Kutsikas leidis endale koheselt ka uue omaniku — Deirdre Oakley sõnul on ta vastsündinud loomade hoolitsemisega ka varem kokku puutunud ning kuigi koer vaevles esialgu veepuuduse ja letargia käes, on tema olukord iga päevaga aina paremaks muutunud. Oakley otsustas kutsikale nimeks panna Polka Dot ning seni ei paista loomal mitte ühtegi tõsisemat terviseprobleemi olevat. «Ta on tõeline võitlejahing,» sõnas Oakley. «Ta silmad avanesid umbes nädal aega tagasi ning nüüd avaldab ta paljude asjade kohta häälekalt arvamust.»

Nüüdseks kolmenädalane Polka Dot aina kosub, ent kohalik politsei ei ole suutnud kindlaks teha, kes kutsika surema jättis. Polka Dot ise võib oma kaitseinglit tänada, sest ilma Oakley tegutsemiseta ta ellu jäänud ei oleks. Kuigi kutsikas pidi naise juurde vaid ajutiselt elama jääma, puges ta kiirelt oma abistaja südamesse ning jääb nüüd täisväärtuslikuks pereliikmeks. «Polka Dot on mulle niivõrd armsaks saanud, et ma otsustasin ta endale jätta,» rääkis Oakley. «Ta väärib suurepärast elu ning ma usun, et ta sobitub minu perre suurepäraselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles