Galerii ja video: varisemisohtlikust majast toodi välja kümme kutsikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembris pidid loomapäästjad appi tõttama pesakonnale kutsikatele, kes end hirmunult ühe mahajäetud maja alla peitsid. Kohati pidid vabatahtlikud lausa paljakäsi maad kraapima, et loomadeni jõuda.

Koertele appi tõtanud Michigan Humane Society kasutas labidaid ja püünispulki, et arad koerakesed maja veranda alt kätte saada ning lõpuks saadi kätte tervelt kümme kutsikat. 

Päästjad kutsus appi naabermaja elanik, kes kutsikaid ja nende ema maja ümber liikumas oli näinud. Tegutseda tuli kiirelt, sest temperatuur langes aina madalamale ning ilmateenistuse ennustatud lumetormi saabumine oleks päästemissiooni seganud. 

Kogu missiooni ajal püsis kutsikate ema läheduses ning jälgis tegevuse käiku. Ka tema võtsid vabatahtlikud kaasa ning varjupaigas sai ta poegadega taas kokku. Varjupaiga esindaja sõnul olid peaaegu kõik kutsikad aastavahetuseks uue kodu leidnud. 

«Kõige suurem riskifaktor kutsikate aitamise juures oli laguneva maja seisukord,» rääkis päästjate esindaja Anna Chrisman. «Meie meeskond pidi tundide kaupa kaevama, et ehitusprügi ja muu praht eest ära saada.» Naine lisas, et nende meeskond puutub peaaegu iga päev selliste juhtumitega kokku ning kuigi mitte kõik neist ei ole nii dramaatilised, on loomapäästjad sellegipoolest 365 päeva aastas jalul, et abivajajaid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles