Hüpnotiseeriv pilk: fotograaf teeb kasside silmadest imetabaseid lähivõtteid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sa kellegi silmi lähedalt uurinud oled, tead kindlasti, et neis peituvad imepärased värvide ja mustrite kombinatsioonid. Üks Norra fotograaf näitab maailmale, et ka kasside silmad on hingematvalt ilusad.

Fotograaf Tina Engstrøm Grytdal alustas kassipiltide tegemist hobina ja nüüdseks on tema kaunid fotod kogunud tuhandeid jälgijaid. Makroobjektiivi abil ning omaenda kasse modellidena kasutades toob Grytdal vaatajateni kasside silmad nii, nagu me neid tavaliselt ei näe. 

Grytdali sõnul on vaja palju aega ja õnne, et kassid rahulikult paigale istuma saada ning seejärel ka fotod teha. Naise arvates leidis ta kassisilmadeni tee seetõttu, et ta armastab igapäevaelus väikeseid detaile leida. «Külje pealt on need justkui klaaspärlid, ent otse vaadates peegeldub neis terve universum,» kirjeldas Grytdal kasside silmi. 

«Ma armastan fotodes pisikesi detaile esile tuua,» lisas naine. «Ning kui ma selle oma kassidega kombineerin, on tulemus tõeliselt imeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles