Video: vaata, kuidas harjub jääkaru Nora oma uue eluga Viinis

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkarutüdruk Nora
Jääkarutüdruk Nora Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaias hiljuti oma 4. sünnipäeva tähistanud jääkaru Nora jõudis detsembri alguses õnnelikult oma uude koju, Viinis asuvasse Schönbrunni loomaaeda. Seitsmesed käisidki nüüd uudistamas, kuidas on Nora uues ja ilusas kompleksis kohanenud.

Schönbrunni loomaaed on maailmas vanim ning asub samanimelise palee aladel. Nora uus elukoht on südantsoojendavalt sümboolne — seal sündis tema isa Nord, kes nüüd Tallinna loomaaias elab. Valik ei toimunud aga juhuslikult ning Nora liikus Viini loomaaedade vahetusprogrammi raames, mis saadab loomad kohta, kus nad tõenäoliselt enim järglasi saavad. Nora kaaslaseks saab Schönbrunnis Soomest pärit jääkaru Ranzo ning talitajad loodavad, et kahe peale sünnib neil hulk armsaid poegi.

Norat veel Schönbrunnis teiste jääkarudega kokku lastud ei ole, ent sündima peaks see järgmisel nädalal. Läbi puuri on Nora oma uue perega juba tutvust teinud ning praegu veedab ta veel suurema osa oma ajast siseruumides. Loomulikult on Nora uudistada saanud ka uhket välisaedikut ja nautinud mullal püherdamist ja kosutavaid suplusi basseinis.

Et Norale uue koduga harjumine kergemaks teha, anti talle Tallinnast kaasa tema lemmikmänguasi ning Nora uue talitaja sõnul on punane pall karu heaolule suuresti kaasa aidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles