Lugejate fotod: närilised on ka Eesti autodes kaost põhjustanud (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Aavik

Eile kirjutasime õnnetust Inglismaa mehest nimega Andrew Wilkins, kes soojamaareisilt tagasi jõudes avastas, et agar orav on tekitanud ta autos paraja kaose. Meile saatis selle loo peale oma foto üks lugeja, kes õhufiltrit vahetama minnes leidis ka oma autost närilise korraldatud «toreda» üllatuse.

Lugeja ise arvab, et tegu polnud küll oravaga, ehk hiirega, kuna orav sinna autoõnarusse tõenäoliselt ära ei mahtunud.

Fotosid hakkas laekuma aga veelgi. Lugeja Karel saatis pildi oma kogemusest varumishulluses närilistega. 

Foto: Karel Lendsaar

Varuosade nõunik Jana Pähklemäe Viljandi Amservi autoeenindusest tõi välja lausa mitu olukorda, millega autoparandajad kokku on puutunud. «Amserv Auto Viljandi esinduses oleme kokku puutunud huvitavate leidudega,» kirjutas Jana. «Igal sügisel tulevad kliendid kaebusega, et salongi ventilaator krigiseb või salongifilter lõhnab halvasti. Piltidelt on näha, mida kõike hiired autodesse veavad. Ilmselt on üks koer pidanud ka tühja kõhtu kannatama!»

Foto: Amserv Viljandi
Foto: Amserv Viljandi
Foto: Amserv Viljandi
Foto: Amserv Viljandi
Foto: Amserv Viljandi

Ning lugeja Heldur kirjeldab, kuidas tema auto herneid täis topiti: «Seisab mul maja taga üks aiakäru, Nissan Patrol nimeks. Aiakäru seepärast, et haagis pidevalt sabas, selline maamajapidamistöödel erinevate asjade veoks kasutuses olev masin, kere läbi roostetanud ja maanteele mittesobilik. Aga hing ja süda on vanakesel nooruslikud, peale talvist puhkeperioodi käivitus probleemideta. Käivitus, aga kae imet, palju üle tühikäigu pöördesse minna ei soovinud. Kuna sisse istudes lõi ninna kange hiirehais, oligi esimene mõte, et närilised on kusagile jaole pääsenud ja sigadust teinud. Kapotti üles tõstes oligi selge, õhupuhasti otsast paistis midagi... ja selline oli siis pilt peale õhupuhasti kaane mahakruvimist. Annab ikka tassida! Mitu hernest korraga üks hiir vedada suudab...?»

Foto: Lugeja Heldur

Hea lugeja, saada ka sina meile oma foto aadressil lemmik@postimees.ee, kui oled ehk pidanud mõne looma tekitatud pahandusega tegelema!

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles