Mees leidis tänu möödakäija tähelepanelikkusele oma autost mürgise mao

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia mustmaod. Foto on illustratiivne.
Austraalia mustmaod. Foto on illustratiivne. Foto: HO/Reuters/Scanpix

Kui Sydney elanik Michael Garbutt oma pärastlõunaselt jalutuskäigult tagasi jõudis, leidis ta oma auto kapotilt kirjakese, mis hoiatas teda masinasse pugenud mao kohta.

«Sel pärastlõunal ronis su auto rattakoopasse mustmadu,» seisis paberil. «Palun ole ettevaatlik.» Isegi hoiatusest hoolimata ei olnud Garbutt veendunud, et madu tõepoolest autosse puges. Üks pilk kapotikaane alla näitas aga vastupidist — seal oli tõepoolest Austraalia mustmadu. 

Garbutt nentis väljaandele Sydney Morning Herald, et ta oleks pidanud hoiatust tõsisemalt võtma ning kapotti mitte nii kergekäeliselt avama. Kuigi mustmaod ei ole inimesele surmavalt ohtlikud, põhjustab nende mürk sellegipoolest piinavat valu. «Ma olin enam kui šokeeritud, kui ma kapotikaane avasin ja madu nägin,» rääkis mees ning lisas, et kui ta kirjakest tõepoolest uskunud oleks, poleks ta oma kätt kapoti juurde pannudki.

Ettevaatlikult sulges mees taas kapotikaane ning kutsus kohale kogenud maopüüdja Andrew Melrose'i. Melrose pidi aga tunnistama, et maol ei olnud mitte mingisugustki soovi oma pesitsuspaigast lahkuda. «Maopüüdjal kulus terve tund enne, kui ta lõpuks edukas oli. Madu üritas püügikonksu hammustada ning lõpuks tõmbas püüdja mao lihtsalt paljakäsi välja,» kirjeldas Garbutt olukorda. Maopüüdja Andrew Melrose kirjutas stseenist postituse Facebooki, kus sõnas, et maol oli imepärane võime kõige raskemini ligipääsetavad peiduurkad leida ning tegu oli keerulise püügiga. Melrose'i sõnul on mustmaod Austraalias levinud ning seda eriti piirkonnas, kus Garbutt elab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles